Piehingissä kylienvälinen Etelä - Pohjoinen jääkiekko-ottelu.

 

 Sunnuntaina 7.3.2010 kokoontui Piehingin kaukalolle Etelän ja Pohjoisen joukkueet ottamaan mittaa toisistaan perinteiseen kylienväliseen jääkiekko-otteluun. Ottelu oli järjestyksessään kymmenes. Kahten vuotena ei ottelua ole voitu järjestää heikon jäätilanteen vuoksi. Ajoittain sankkakin lumisade hillitsi hieman tunteita kiivaassa matsissa, johon molemmat joukkueet olivat haalineet liigavahvistuksia. Etelän joukkueessa oli kaksi Haapajoen ”hokitiimin” hurjaa pelaajaa ja Pohjoisen joukkueessa oli Kokkolasta asti kaksi pelaajaa, joista toinen 2-metrinen pelaaja toimi myös jäänpuhdistuskoneena kaatumisineen.

 Pillimiehenä oli myös liigatasolla kokemusta hankkinut tuomari. Hän oli ollut kerran Oulussa katsomassa Kärpät-HIFK ottelua ja oli huomannut siellä paljon tuomarivirheitä, joita tuomarit eivät olleet korjanneet yleisön pyynnöistä huolimatta. Nyt ei jätetty myöskään yleisön mielipiteitä huomioimatta, vaan tuomari otti auliisti neuvoja vastaan koko ottelun ajan.

 Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä tilanteen ollessa erätauolla 7-5 Pohjoisen hyväksi.

Erä- ja jäänpuhdistustauon jälkeen Etelä ryhdistäytyi pohjoisen saaman n. minuutin jäähyn jälkeen ja meni menojaan voittaen suurinumeroisesti 17 - 10.  Se olikin siistissä ottelussa ainoa jäähy. Ottelussa oli toinenkin epäselvä tilanne, kun vahvistus Kokkolasta kaadettiin, mutta asiantunteva, myös potkupallosäännöt tunteva yleisö huusi raivokkaasti, että kiekko oli välissä, joten jäähy jäi tulematta. Yhdestä Etelän tekemästä maalista protestoitiin, mutta tuomari ehti ottaa siitäkin tilanteesta kuvan ja näin ollen pokkarikuvan perusteella maali hyväksyttiin.

 Tuomaria ei hakattu pelin jälkeenkään, joten fiksua sakkia Piehingissä. Kokkolasta tulleet vahvistukset olivat hieman erimieltä tuomioista, mutta tärkeintähän pelissä oli tyytyväinen yleisö.

 Etelän joukkue sai vuodeksi haltuunsa komean kiertopalkinnon kolmatta kertaa. Seitsemän kertaa on voiton vienyt Pohjoinen.

 Keväällä pelataan vastaava turnaus myös sählyssä, jota on harjoiteltu Piehinginkoululla keskiviikkoisin.

 

Tuomarina toiminut: Olavi Alatalo