TIEDOTE Digita Oy 27.12.2007

Piehingin täytelähetin toiminnassa televisiolähetysten näkyvyyden parantamiseksi.

Piehinkiin rakennettu täytelähetin on nyt toiminnassa. Täytelähetin saatiin toimintaan ennakoitua aiemmin. Täytelähetin täydentää maanpäällistä televisiolähetysverkkoa A- ja B-kanavanippujen osalta.
Piehingissä A-kanavanipun ohjelmat lähetetään kanavalla 34 ja B-kanavanipun ohjelmat kanavalla 42.

Täytelähetin tukee Haapaveden pääasemaa. Täytelähetin on sijoitettu alueelle, joissa ei ole aiemmin ollut analogista alilähetintä. Täytelähetinpaikkojen valinta on tehty yhteistyössä televisioyhtiöiden kanssa.

Kanavanippu A:n televisiokanavia ovat YLE TV1, YLE TV2, YLE FST5, YLE Teema ja YLE Extra, joka lopettaa vuoden vaihteessa ja sen tilalla aloittaa YLE TV1+. Kanavanippu B:n kanavia ovat MTV3, MTV3 MAX (maksullinen), Subtv, Subtv Juniori/Subtv Leffa (maksullisia), Nelonen ja JIM.

Lähettimet ovat Piehingin keskustassa olevassa mastossa, joten antenni on suunnattava sinne. Täytelähettimet toimivat samalla kanavalla kuin Haapavesi. Antennin suuntauksen jälkeen kanavien automaattinen haku kannattaa suorittaa varmuuden vuoksi.

Asentajat olivat tehneet viikonloppuna töitä ja lähetinasennus oli valmistunut lauantaina illalla, joten lähettimet tulivat kuukautta ilmoitettua aikaisemmin käyttöön.

Hyvää vuoden jatkoa!
Esa Hämäläinen
Huom. Uuden alilähettimen kautta ei näy URHEILUKANAVA.


www.piehinki.net